torsdag 12. juli 2012

we need to talk about...


eg kan ikkje med ord få til å seie kor lei eg er av å opne internett og gå inn på ei kva som helst stor norsk nettavis og lese om korleis eg kan få draumekroppen, korleis eg kan gå ned ti kilo på ti dagar, korleis vinne bikinikroppen, korleis bli deilig, korleis få menn til å få stå berre ved å sjå på dei lekre beina mine, korleis alltid vere ein sekser på terningen for alle som ser meg, korleis sjå i kamera på den aller mest sexy måten, korleis alltid vere deilig deilig deilig.

så fåkkings lei av krigstypane om kor frigjerande det er å bli fotografert i undertøyet, kor godt det er å vite at folk verkeleg ser deg når du stirrar inn i kameraet med sugemunn, korleis alt heile fåkkings tida skal handle om å vere deilig og om du ikkje er det, kan du berre ha det så godt.

eg vil berre spy av det er dette vi gir kvarandre, at det er det her vi blir fôra med, mata med, på same måte som gåsa blir tvangsfeita for å lage den beste gåselevra, dei heller fett ned halsen på ho, slik får vi pressa kravet om å vere den deiligaste versjonen av oss sjølv langt inn i ryggmargen. dette er det vi har igjen frå vår tidsalder, frå vår tid, den digitale tidsalder, be deilig or die.

eg har aldri tenkt på meg sjølv som deilig, og eg har aldri hatt ein trang til å føle meg deilig. det hendar, i svært intime situasjonar på tomannshånd, at eg føler meg sexy, men det er ikkje noko eg føler meg forplikta til å vere i kvardagen. det er mykje viktigare for meg å vere god, uansett vekt, proposjon og utsjånad, å føle meg komfortabel i min eigen kropp, og at den komforten kjem fordi eg sjølv føler meg vel, ikkje fordi nokon journalistar som ikkje får skrive om situasjonen i libya fortel meg at eg får lov til å føle meg bra. først da kan eg føle meg vakker og god. og det skal vare livet ut.
 

29 kommentarer:

 1. Så bra skrevet, og jeg er så enig!

  SvarSlett
 2. hurra for deg!!!!

  SvarSlett
 3. JA. mer av dette, mer av deg, mer av jenter som er gode uavhengig av hva VG synser. jeg linker fra et innlegg jeg, er det i orden?

  SvarSlett
 4. JA! Jeg har også skrevet om dette, for jeg blir så lei, la oss gi faen i det, for det finnes viktigere ting i livet, men det tror jeg ikke alltid journalister forstår.

  SvarSlett
  Svar
  1. eg trur heller ikkje det. problemet er óg at desse artiklane alltid retter seg mot kvinner, mens menn kan gå rundt med ølmage hengande utanfor buksa utan å få høyre det.

   Slett
 5. åhhh. beste jeg har lest på lenge.

  SvarSlett
 6. Så fint å få motvekt til alt det som skrives om hvor flotte vi må være på utsiden hele tide. Helsesøster på barneskolen sa noe klokt som passer her: "Dere kan like godt begynne å like dere selv nå, for dere skal leve med dere selv resten av livene deres". God og viktig tekst!

  SvarSlett
 7. Word! Gørr lei av det jeg og. Det tror jeg vi alle er... men hvorfor fortsetter de å skrive om det? Det må tydeligvis appellere til en del folk...

  SvarSlett
  Svar
  1. det må vel finnes nokre som ikkje er lei? men det er godt å høyre at det er fleire på mi side, også!

   Slett
 8. Hear, hear!!!!

  Og det er jo en ting at voksne damer skal ha dette presset hengende over seg, men jeg syns det er oppsiktsvekkende å se hvor mange veldig unge bloggere som tilsynelatende har det samme fordreide verdensbildet og skjønnhetsidealet...

  Bra skrevet!

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det er rett og slett ganske umenneskeleg.

   Slett
 9. preach it, sistah! som enkelte av oss sier.

  veldig enig i det du skriver. nå leser jeg slike artikler svært sjeldent, siden jeg vet at de ikke gir meg noe.

  SvarSlett