lørdag 11. desember 2010

ein draum

i natt drømte eg at eg var ute og sumde i havet. på mine eldre dagar synst eg ofte det kan vere litt ekkelt å symje i havet, når eg tenkar på alt som lever der og sånt. i ein kort tekst om meg sjølv eg skreiv i fransk fordypning i tredjeklasse på vidaregåande, skreiv eg at noko av det aller verste eg kunne tenke meg, var å symje i havet og kjenne at det sumde fiskar rundt meg. i natt drømte eg altså slik. eg var på veg ut mot ei brygge som lå 20 meter frå land og rett før eg skulle klatre opp på brygga, kom det ein svær blekksprut. blekkspruten sugde seg fast til meg og eg fikk panikk, men klarte å komme meg unna blekkspruten og opp på brygga. eg kasta ei bombe etter han, men han unnslapp, og kroppen min var full av blåmerke. vidare i draumen blei det vanskeleg for meg å vere med venar fordi dei alltid kunne sjå alle blåmerka og dei skjønte ingenting når eg sa at eg hadde blitt angrepen av ein blekksprut.

då eg vakna i morges, hadde eg tre nye blåmerke på låret som eg ikkje anar kor kjem ifrå eller korleis dei har kome dit, men eg er ganske sikker på at det ikkje har noko med blekkspruten å gjere. eg trur at frå no av, så kjem eg til å vere dritredd for blekksprutar. det var dette som skjedde då eg blei redd for ugler.

kva er du redd for? og er du redd for det fordi du ein gong hadde ein rar draum?

1 kommentar:

  1. her om dagen drømte jeg at det var borgekrig i paris og jeg måtte gjemme meg i unergrunnen, der levde vi trangt oppå hverandre og spiste tørkede aprikoser og lakrismakroner, også hentet noen oss når krigen var over og jeg begynte på privatskole hvor de hadde en blå elefant og en søt gutt - men jeg glemte at jeg måtte hjem og jeg glemte nesten jul og varme mennesker hjemme. og da blei jeg litt redd for å glemme folk, og for å forsvinne uten at jeg merker det selv. eller noe sånt noe. jeg var i hvert fall litt redd når jeg våkna.

    blekkspruter er skumle og bloggen din er fin!

    SvarSlett