fredag 31. august 2012

hår - ei privatsak?


chicksorinos over det ganske land, eg vil berre vidareformidle nyhenda frå db.no! i filmen "take this waltz" dusjar nokre av damene i filmen saman og der kan ein sjå at dei har - WAiT FOR IT!!! - hår der nede. og ikkje berre litt, dei har FULL BUSH!!! og skal ein tolke teikna rett, kjem dette til å bli TRENDEN NO FRAMOVER!!! eit letta sukk går over landet, jenter stuar bort barberhøvelen og tenker ikkje lengre på hår, for db.no kunne jo tidlegare i veka melde at det også byrjar å bli trendy med HÅR UNDER ARMANE!!!

kva skal ein eigentleg seie til slikt? skal ein seie noko som helst eller skal ein berre halde kjeft? hår andre stedar enn på hovudet er eit sensitivt tema. normen er stort sett at jenter og kvinner ikkje skal ha det. sjølv om "kvinne" stort sett har vore kopla til "natur", gjer kvinner det dei kan for å kultivere seg, mellom anna gjennom å kontrollere hårvekst på meir eller mindre uønska sted. ein kjem ikkje med hår under armane på fest eller i garderoben på treningsstudioet, det er like flaut som å komme utan truse. og hår der nede er det same som å seie at ein er hardbarka ottar-feminist, for det skal ein jo i aaaalle fall ikkje vere. kroppshår er sett på som uhygienisk, som noko utemma, noko ein for ein kvar pris skal halde i sjakk. dei siste hår-sakane frå db.no er i så måte gladnyheter for oss alle!

altså. det er verkeleg imponerande og raust av dagbladet å ta på seg rolla som folkeopplysar og ansvarleg for å gje oss gladnyhenda av denne typen. kva skulle eg gjort utan? gått rundt og barbert meg som ein annan tulling og ikkje vore trendy? skrekken.

stryk det siste. eg er, som vanleg, pisse lei av å bli tatt av kjensla av å bli diktert korleis kroppen min skal sjå ut. når det er underlivet mitt, det mest intime og private eg har, som skal formast og omformast, kjenner eg at dei eg synst aller mest synd på, er dei som er unge i dag og ikkje er klar for å avgjering sjølv korleis dei vil ha det og trur at det dei les er det som er det som skal forme dei. hår eller ikkje hår er ei privatsak, det er ikkje mote, kropp er noko eiget og privat, ikkje eit offentleg anliggande. barber deg eller la vere, men ikkje fordi nokon seier at du må. og kanskje er det db.no som burde barbere bort dei helvetes idiotiske sakane. takk for meg.

7 kommentarer:

 1. Bra, Sigrid! Jeg er så enig.

  SvarSlett
 2. Min kropp, jeg gjør hva faen jeg vil. Ergo; jeg er enig med deg.

  SvarSlett
 3. Fantastisk tekst! Fikk meg en latter nå, ja :) Helt enig med deg!

  SvarSlett
 4. Godt sagt! Heldigvis har jeg passert 30 år og to barnefødsler, og skjønt at det finnes viktigere ting i livet enn å ha en trendy intimfriryse. Venter i spenning på at andre, som dagbladet skal oppdage det samme!

  SvarSlett
 5. AMEN! Jeg er så enig, og liker måten du formulerer deg på! :) Fint å se at det ikke er bare jeg som har meninger her i blogglandia, og at det går an å skrive om andre ting enn bare telys og småkjeks (for all del, jeg elsker å lese om det også. Men det er fint med noen salige gloser mellom teslurkene! Synes jeg da!;) .. ) Og når det kommer til kroppen vår, så tilhører den OSS og ikke media! :) Over!

  SvarSlett