mandag 17. mars 2014

liebster blog award

da eg logga på den her bloggen i dag, ein litt kjedeleg mandag som det av og til berre er, fant eg ei melding frå gode hanne bak bloggen ekstremt bra utrolig fint om at ho hadde nominert meg til bloggprisen Liebster blog award. og siden eg elskar å svare på spørsmål (og sjølvsagt synst det er hyggeleg å få fine kompliment om bloggen min!), tar eg sjølvsagt utfordringa. så her er mine svar!da eg akkurat hadde starta denne bloggen og budde i ei lita leilighet i paris

1. Hvorfor startet du blogg og hvordan har bloggingen din endret seg siden du startet?
eg trur hovedgrunnen til at eg starta blogg var at eg hadde så mange ord og setninger i hovudet som eg berre måtte få ut på ein eller annan måte, og så hadde eg vel ei slags tru på at dei var verdt å lese for andre. eg har alltid vore veldig glad i å skrive og har ei veldig trong til å uttrykke meg skriftleg. da eg starta denne bloggen i 2010 budde eg i paris og opplevde mange ting på ein gong som eg måtte setje ord på. heile det første året denne bloggen levde, handla det mykje om kjærleik og om lengsel og om å føle seg veldig aleine. slik eg hugsar det var det veldig mykje såre kjensle og stemninger i starten. etterkvart har nok akkurat det roa seg litt, men eg synst framleis det er veldig godt å skrive når ting buttar litt.

samtidig finst det jo mange andre ting å skrive om, og særleg det siste året har nok feminisme vore ein av tingene eg har likt best å skrive om her inne. det viktigaste er kanskje for meg at det er ein personleg blogg, og at eg har dette rommet til å skildre kjensle eg trur andre kan kjenne seg igjen i og føle heilt inn i magen. om eg klarar det, er jo aldri sikkert, men det er fint om eg får til det.


2. Hva er det beste rådet du har fått fra en venn/et familiemedlem?
eg er ganske dårleg på å hugse råd eg har fått, men eit eg kom på sånn i farta, var at eg ein gong spurte frode grytten om korleis ein kan vite om noko er rett, om ein har valt rett eller om ein gjer det rette. og da svarte han at det veit ein aldri, og det er det som gjer det så spennande. det er kanskje ikkje eit råd, men det er i alle fall ein slags trøst for ei litt engsteleg sjel som meg.


3. Hvordan er bloggverdenen om 10 år?
nei, sei det. enten så tar det vel heilt av eller så stangnerer det. eg er ikkje særleg god på å spå slike ting, men eg har vanskeleg å sjå for meg at det kan bli enno meir sjølvutleverande enn kva det er no. samtidig er det jo det eg elskar med blogg: å kome litt inn i nokon annan si verd og vere der ei lita stund.

 
ting å bli glad av: raude sko


4. Hva pleier å få deg i godt humør?

å danse på tull, men med innleving, til ulike kitschy songar. å ordne meg før fest. gode nyheiter. lange mailar. the beatles. sigbjørn når han ler av vitsane mine. når eg verkeleg får til å skrive godt på masteroppgåva. lakris. raude sko.


5. Hva blir du som regel i dårlig humør av?
å bruke skikkeleg lang tid på å lage mat og så blir det dårlig. ein gong brukte eg så sjukt lang tid på å lage ein perfekt pizza og da den var ferdig i ovnen, hadde den stekt seg fast i steikeplata. når det går dårlig og det er kombinert med lågt blodsukker, da seier det totalt klikk oppi hjernen min, og så blir eg som regel i så dårleg humør at eg må gå på do og gråte. heilt krise.


havet i juni


6. Fortell meg om en skjult skatt.
kanskje ein dårleg skjult skatt, men i alle fall ein skatt som ikkje er så tilgjengeleg for alle, men som eg verkeleg vil anbefale til absolutt alle, særleg dei som har litt for mykje osloluft i lungane sine: å dra på havet (helst i nord-norge) ein sein kveld i juni. det er nok ikkje noko i verda som er vakrare enn det. nesten så eg får tårar i auga berre av å tenke på lyden havet lagar, måseskrik, farta i båten, midnattsola, himmelen som berre aldri tar slutt, saltvatn i håret, og at ein aldri treng å snakke så mykje når ein er på havet, berre dele alt det vakre utan ord.


7. Hvilken er din favorittfilm? Favorittsang? Og favorittbok?
det er jo så himlades vanskeleg å velgje. til dømes er jo the smiths favorittbandet mitt og håkan hellström favorittartisten min, men eg klarar liksom ikkje velgje blant songane deira, for eg liker jo alle. om eg skal velgje ein favorittsong, må det kanskje bli "where do you go to my lovely?". den er så sær og rar og mjuk og skjønn og heilt unik.

men det er jo heilt umuleg å velgje, ikkje sant? eg trur ikkje det går an å ha ein favoritt, for det finst så mange ulike kategoriar. dei filmane eg liker best har eg til forskjellig bruk. eg klarar ikkje å velgje, men eg trur det står mellom Lost in Translation og American Beauty. bøker er jo også heilt umuleg å velgje blant, men eg har dei siste åra tenkt at Agnar Mykle er min favorittforfatter, og så liker eg Knausgård veldig godt, i tillegg til Frode Grytten. eg klarer nok ikkje velgje.


8. Hvordan vil dine venner beskrive deg? Tror du det er annerledes enn slik bloggleserne dine vil beskrive deg?
eg veit ikkje heilt korleis blogglesarane mine ville ha skildra meg, eigentleg. men venane mine ville kanskje sagt at eg er morsom, full av kjensler, lettrørt, at eg kan virke lett arrogant (sjølv om det for det meste berre er sjenanse) og litt sær. sjølv om det ikkje er så mange som les denne bloggen, så trur eg at dei som les den tenker at eg er full av kjensler og at eg er opptatt av det eg synst er viktig. men det kan sikkert nokon andre svare betre på enn eg!

det her blir eg sjukt inspirert av: glade, sterke chicksos! (foto: heidi furre)

9. Hva/hvem blir du inspirert av?
eg blei veldig inspirert av å lese "og været skiftet og det ble sommer og så videre" av pedro carmona alvarez. eg trur eg generelt blir inspirert av å lese godt språk og fine setninger. og så blir eg inspirert av sånne jenter som seier "berre gjer det!" når eg sjølv ikkje heilt tør.


10. Har du en kampsak? I så fall, hva?
kvardagsfeminisme, heilt enkelt.


og til slutt vil eg nominere ein av mine fine venninner, som bur på andre sida av landet og som eg ikkje ser ofte nok, nemleg finaste maren!
5 kommentarer:

 1. Hvordan kjenner du Maren "puddersky"? Har du gått på skole sammen med henne? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. vi tok eit fag saman på universitetet i oslo og så blei vi plutseleg vener :)

   Slett
 2. Åh så flott, takk! Du er god og jeg savner deg!

  SvarSlett
 3. Nå ble jeg skikkelig glad! Så skjønn en blogg du har, elsker at du skriver på nynorsk og at du skriver så down to earth og enkelt! ME LIKE! Scrollet nedover og koste meg masse...<3

  Hva studerer du/skriver masteroppgave om forresten? Og hurra for bryllup! Så koselig..!!

  Psst, de røde skoene var forresten veldig søte!
  Sommerklem, Ingvild

  SvarSlett