mandag 5. september 2011

ei liste om katter

i kollektivet eg bur i, blei det ytra at det hadde vore så fint å ha ei katt. alle tre var einige om at det hadde vore så fint å ha ei katt. kanskje får vi ei katt, kanskje ikkje. alle har i alle fall pittelitt lyst til å ha ei katt. her er dei fem finaste tinga med å ha ei katt slik eg ser det:

1. dei er mjuke å ta på og gode å kose med.

2. dei kan hoppe opp i senga og kose med deg når du eigentleg ikkje fortjener det, eller skikkeleg treng det.

3. ein kan snakke med dei sjølv om ein er aleine heime og det er greit, for katta forstår.

4. berre kjensla av å halde den inntil seg som ein baby, tenk det (eg skjønner at det meste handlar om kosen her, men alle som nokon gong har hatt ei katt veit kor sjukt fint det er med all den ubetinga kosen og evinnelege kjærleiken).

5. ei katt gjer ei kjensle av eit heim.

slik eg ser det, er dette alle utmerka grunnar til å få ei katt inn i heimet. problemet er berre dei gongane ein reiser bort (ferier og liknande). kva da, liksom?

har de andre gode grunner til å få katt?

3 kommentarer:

 1. - Den lyden de lager når man kommer hjem, som betyr "hvor har du vært, jeg vil ha mat og kos, takk". En sånn fin mellomting mellom mjauing og maling.
  - Alt det rare katter gjør!
  - Den kan sove i fotenden på senga.
  - Man kan håpe at kattens livsfilosofi smitter litt over på menneskene i huset.

  SvarSlett
 2. (ikke at du egentlig spør, men én dum ting med å få katt må nesten nevnes: hapsefar kan ikke lenger komme på besøk, for han er allergisk mot katt...)

  SvarSlett
 3. at det alltid er lyd i huset! det er så herleg synes eg:)

  ellers var lista di veldig fin!

  om ein reiser vekk kan ein jo ha kattepass! men det er og viktig at katten har ein trygg og god uteplass:) viss du har det, kjør på!

  SvarSlett