mandag 19. september 2011

bilde av kjærleik

1.

du fortel meg at du har søkt plass på eit kloster, eit skriveopphald, nokre timar unna byen eg bur i, at du har fått plass, at vi må møtast når du kjem. tenker på skiljet mellom "vil" og "bør", bestemmer meg for at eg vil, seier ja. tar toget utover nokre veker seinare med bankande hjarte utanpå brystet.

2.

du tar det første bildet av meg, eg ser ned på jordbrukslandskapet ned frå toppen av åsen vi har gått opp på for å sjå på mellomalderbyen, eg har langt krølla hår og solbriller og eg tenker at frankrike ser ut som norge, for no er vi på landet, og norge er landet. seinare tar du eit nytt bilde, eg har grønn kjole og smiler frå øyre til øyre, det skal bli det nye bildet på lykke. eg ser på bildet nokre dagar seinare, ser ei lykkeleg jente. ser på bildet halvanna år seinare, fortsatt lykkeleg.

3.

eg har forlengst skjønt at eg er forelska, fortel det ikkje til nokon, du kjem på besøk ei veke og det er heilt hemmeleg, kun ei venninne veit, ho som veit alt uansett, men bortsett frå det veit ingen, nesten ingen får vite noko før utpå hausten, da klarer eg ikkje halde meg lenger, heile den perioden går eg og ventar på at nokon skal ringe og fortelle meg at dei har tatt meg på fersken, nyttar ikkje late som at eg ikkje veit kva det handlar om, vaksen mann, ung jente, det handlar om kj-ær-leik-en.

4.

vi sitt i ein bil i nord-norge i desember på veg frå byen min til bygda di og eg skal møte familien din og eg har hjartet i halsen og eg tenker at om dette ikkje går så veit eg ikkje kva eg gjer, du har sagt at eg er einogtjue og norsk, eg kryssar fingrar, tær, bein, skjelett for at dei skal like meg, at dei skal sjå kor godt eg liker deg.

5.

eg har flytta til byen din og vi vaknar ved sidan av kvarandre så godt som kvar dag, du reiser heim ei helg og eg blir igjen i byen, vi er to dagar borte frå kvarandre, når du kjem tilbake legg du hodet ditt på brystkassa mi mens vi ser på tv og eg spør "e du hjemme nu?", du svarar ja, eg svimar innvendig av akutt lykke og tenker at om det ikkje er sånn som det her, kan det vere det same.

5 kommentarer:

 1. hjerte, hjerte og ett til. nå ble jeg full av kjærlighet inni!

  SvarSlett
 2. Sigrid, fine Sigrid. Jeg elsker ordene og tekstene dine.

  SvarSlett
 3. du er så flink å skrive! blir helt varm i hjertet.

  SvarSlett
 4. Æ blei no forelska av å lese det her!

  SvarSlett